Pytanie do eksperta

występowanie krwi w plciowinie

• Pastylka.pl - awatar

Występowanie krwi w plciowinie

22.02.2012, 13:52, jedrek-mak54

Pytanie do eksperta

Witam.Od dwóch dni przy odkrztuszaniu we flegmie pojawiła się krew,nie mam kaszlu tylko jak mi się coś nazbiera to wtedy odkaszlnę i w tym jest krew nieduże ilości.Z nocy gdy wstałem był taki skrzep.Na astmę oskrzelową choruję ok.20 lat i to pojawiło się po raz pierwszy.Astma moja do tych czas przebiegała spokojnie bez większych duszności.Jestem pod stałą kontrolą pulmunologa i biorę leki seretide Dysk 500 rano i wieczorem oraz dorażnie ventolin.Kontrole u lekarza mam 16.03 20012,a to mnie bardzo niepokoi.Prosił bym o wypowiedzenie się na ten drażniący mnie temat.Dziękuję z góry za odpowiedż.Pozdrawiam Andrzej Makulec.

0 0
  • Michał Kowalczyk Ekspert
    24.02.2012, 17:49, Michał Kowalczyk

Odpowiedź eksperta

Porada internetowa nie służy diagnostyce chorób. Nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie co jest przyczyną, ponieważ aby to stwierdzić konieczne jest pełne badanie lekarskie uzupełnione o badania dodatkowe. Z pewnością jest to objaw niepokojący, dlatego konieczna jest wizyta u lekarza pierwszego kontaktu lub u Pana lekarza prowadzącego. Przyczyn krwioplucia jest wiele: od laryngologicznych (krwawienia z nosa), poprzez zapalenia oskrzeli, rozstrzenie, schorzenia naczyniowe, zaburzenia krzepnięcia, ciała obce, nowotwory i in.

Cytuj 0 0
  • Jeśli chcesz zadać ekspertowi jeszcze jedno pytanie, bądź o coś dopytać, bo odpowiedź nie jest dla Ciebie wyczerpująca, zadaj mu następne pytanie.

Twoja odpowiedź

Awatar
Gość
Wybierz nick i awatar!
Rozszerzenia zdjęć: .jpg, .jpeg, .png
*Pola wymagane
następny temat
Alvesco - opinie

TEMATY

2 tematy